Güzellik-Makyaj

Kuru Cilt Sorunsalı

Malum kış geldi. Normalde kuru olan cildim soğuğun da etkisiyle daha da kuruyacak. Kuru cilt bakımını ben de çok araştırdım. Birçok markanın nemlendiricisini denedim. Evet bana iyi gelen de oldu. Denemek isterseniz Sebamed markasının normalden kuruya dönük ciltler için olanı benim cildime gerçekten iyi geldi. Aynı zamanda son zamanlarda kullandığım Cream Co markasının nemlendiricisinden de bayağı memnun kaldım.

Fakat..

Gün içerisinde bir yere kadar nemlendiriciler işe yarıyor ancak bir noktadan sonra tazeleme ihtiyacı duyuyordum. Çalışan bir kadın olduğum için ve de makyaj yapmayı seven bir kadın olduğum için, iş yerinde makyajımı temizleyip, cildimi tekrar nemlendirmek ve sonrasında tekrar makyaj yapmak… Olacak iş değil yahu. Zaman desen yok. Hadi bir şekil dinlenme aranı buna ayırsan ohhoooo.. E ben ne zaman dinleneceğim? Kahve de mi içmeyeyim 🙂

Her neyse işin özeti araştırmalarım sonucunda kuru cilde uygun nemlendirici, yüz yıkama jelleri kullanmak ve bol su tüketmek hep ortak noktaydı. (Çok fazla su tüketirim gün içerisinde.Benimki tamamen alışkanlık bu arada.) Bunlar yeterli gelmiyordu. Hele yüz yıkama jelleri aman Allah’ım! Daha da kurutuyor cildimi.

Geceleri C vitamini serumlarını kullanıyorum bir süredir. Marka olarak açıkçası karışık takıldım diyebilirim. Şu an, herkesin her yerde gördüğü Garnier in C vitaminli serumunu kullanıyorum. Fikir olsun diye marka belirtiyorum bu arada. Genel olarak marka farketmeksizin, geceleri serum+nemlendirici kullanmak bende işe yaradı. Gündüz nemlendiricimi sürüp makyajımı yapıyorum ve öğlene doğru, özellikle o ağız ve burun çevresindeki kuru döküntü görüntüsü yok. C vitamini dışında hyaluronik asit serum da aynı etkiyi gösterdi bu arada. Aydınlatıcı, dolgunlaştırıcı, parlak cilt vaatlerini bilemem ama, gece bakımına serum eklemek, kuru ciltlere inanılmaz iyi geliyor. Bu konuya çok takıldığım ve kendim deneyimleyerek çözüm bulduğum için ihtiyacı olanlar adına sizlerle paylaşmak istedim..

Sevgiyle..

Burası bir istiridyenin kendi deneyimlerini, hobilerini,sitemlerini,mutluluklarını… paylaştığı bir web sitesi. Bu istiridye sizlerin her gün gördüğü, sizlere hizmet eden bir sağlık çalışanı. Günün yorgunluğunu, stresini bir kahve eşliğinde atmak adına burada

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir