Güzellik-Makyaj

Evde Saç Maskesi Tarifleri

Doğal saç maskeleri

Evimizde, kendi yaptığımız doğal maskelerle, saçlarımızın parlamasını ve güçlenmesini hepimiz isteriz. E o zaman hadi evde yapabileceğimiz doğal saç maskelerine beraber bakalım.

1.Yulaf Maskesi

.Yarım su bardağı yulaf ezmesi

.Yarım su bardağı süt

.Bir yemek kaşığı bal

Yulaf ezmesi, sütü iyice emdikten sonra balı ekleyin. Nemli saçınıza sürüp 20 dakika sonra iyice durulayın 🙂 Saçınızı temizlerken yumuşatan bu maskeyi haftada bir kullanabilirsiniz.

2.Hindistancevizi Maskesi

.İki yemek kaşığı hindistancevizi yağı

.Bir yemek kaşığı bal

.Bir yumurta

Malzemelerden homojen bir karışım elde edin. Saçlarınıza sürdüğünüz maskeyi yaklaşık 20 dakika saçlarınızda tutun. Saç bonesi kullanmanız daha iyi olur. Daha sonra saçlarınızı iyice durulayın 🙂

3.Avokado ve Mayonez Maskesi

.Bir adet olgun avokado

.İki yemek kaşığı mayonez

.Bir tatlı kaşığı zeytinyağı

Avokadoyu iyice ezin ve diğer malzemeleri ekleyin. Nemli saçınıza maskeyi uygulayın. 20 dakika sonra durulayın 🙂 Bu maske, saçınızı nemlendirir, besler ve yumuşatır. Haftada bir defa kullanabilirsiniz.

4.Muz Maskesi

.Bir olgun muz

.Yarım su bardağı süt

.Bir yemek kaşığı zeytinyağı

Muzu püre haline getirin ve diğer malzemeleri ekleyin. Hazırlamış olduğunuz karışımı, saç uçlarınıza sürün ve 15-20 dakika bekledikten sonra durulayın. Bu maske, saçı besler, güçlendirir ve doğal parlaklığını arttırır.

Kullandığınız malzemelere karşı, herhangi bir alerjiniz olmadığından emin olun. Sağlıklı ve parlak saçlar dilerim 🙂

Burası bir istiridyenin kendi deneyimlerini, hobilerini,sitemlerini,mutluluklarını… paylaştığı bir web sitesi. Bu istiridye sizlerin her gün gördüğü, sizlere hizmet eden bir sağlık çalışanı. Günün yorgunluğunu, stresini bir kahve eşliğinde atmak adına burada

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir