Eğitim

Makale Nasıl Yazılır, Makale Örneği

Makale nasıl yazılır? Bu soruyu, ilk aşamada çoğumuz sormuşuzdur. Gelin hep beraber makale nedir, nasıl yazılır beraber inceleyelim. Öncelikle makale nedir sorusuyla başlayalım.

Makale Nedir?

Ele alınan konu, bilgi veya düşünce hakkında, genellikle nesnel ve bilimsel üslup ile yazılmış yazılardır. Bilimsel makaleler, deneme makaleleri vb. birçok alanda yazılabilirler.

Makale Nasıl Yazılır?

Öncelikle işe konu seçerek başlamalıyız. Konumuzu seçtik ve ikinci adım olarak seçilen konu hakkında araştırmalara başlıyoruz. Çeşitli kitaplar, web siteleri vb. bize bu konuda yardımcı olacaktır. Seçilen konu ve yapılan araştırmalar doğrultusunda, okuyucunun dikkatini çekecek bir başlık belirlemeliyiz. Makalemizin, başlık, giriş, ana bölüm, sonuç ve kaynaklar dediğimiz temel bölümlerin içeriğini uygun şekilde doldurun. Giriş bölümünde, yazdığınız konunun önemini vurgulayın ki okuyucu makalenin devamına merak duysun. Makalenin ana bölümlerinde, temel argümanlarınızı ve bilgilerinizi sistematik bir şekilde sunun. Paragraflar arası geçişlerin mantıklı olmasına dikkat edin. Tezinizi destekleyen kanıtları ve referansları sunun. Sonuç bölümünde, makalenizin ana noktalarını, iddialarınızı özetleyin. Kaynaklar kısmında ise, kullanmış olduğunuz kaynakları makalenin sonunda kaynakça olarak belirtin.

Makalenizi gözden geçirip, dil hatalarını düzeltmeyi, kullanılan cümleleri daha net hale getirmeyi unutmayın. Makaleniz paylaşıma hazıııır 🙂

Burası bir istiridyenin kendi deneyimlerini, hobilerini,sitemlerini,mutluluklarını… paylaştığı bir web sitesi. Bu istiridye sizlerin her gün gördüğü, sizlere hizmet eden bir sağlık çalışanı. Günün yorgunluğunu, stresini bir kahve eşliğinde atmak adına burada

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir