Hobi

Doğal Taşlar ve Anlamları

Çoğumuzun severek kullandığı bu taşların her biri ayrı özelliğe sahip. Kendimize uygun olan taşı seçmek, özelliklerini bilmemizde fayda var.Hadi bu güzel taşların anlamlarına bir göz atalım..

Ametist

İç huzur, sakin ve dingin bir zihin sağladığına inanılır. Ametist taşının, kötü enerjiyi savuşturma ve alkol bağımlılığını aşmada da kullanıldığı biliniyor. Baş ağrısı, uykusuzluk gibi rahatsızlıkları iyileştirme gücü olduğuna inanılan ametist taşı aynı zamanda strese de iyi geliyor.

Kuvars

Zihnin temizlenmesine ve odaklanmaya yardımcı olduğuna inanılan bu taşın enerjisinin, aynı zamanda şifa ve iyileştirmeye de katkısı olduğu biliniyor. Pozitif enerjiyi çekip, negatif enerjiyi uzaklaştıran bu taş yüksek enerjiye sahip.

Akik

Cesaretin ve gücün sembolü olan bu taşın, içsel gücü artırıp, zorlukların üstesinden gelmede yardımcı olabildiğine inanılıyor. Negatif enerjiye karşı bir kalkan gibi koruma oluşturur. Bu taş aynı zamanda kişinin doğayla bağlantısını güçlendirmesine, başarıya olan inancı arttırmada kullanılabilir. Bazı inançlara göre, kan dolaşımını iyileştirip bağışıklığı güçlendirebilir.

Aytaşı

Rüyaları güçlendirmek ve ruhsal farkındalığı artırmak için kullanılan bir taştır. Duygusal dengeyi sağlama ve sakinlik kazandırma konusunda yardımcı olabilir. Kişinin, daha derin ruhsal bağlantı kurmasına yardımcı olur. Dişil enerjiyi ve doğurganlığı temsil eder. Hormonal dengeyi sağlamada yardımcı olabilir. Ay’ın enerjisini yansıttığına inanılan bu taşın, gece kullanımda daha etkili olacağına inanılıyor.

Opal

Yaratıcılık ve sanat taşı olarak bilinir. Pozitif enerjiyi çekerek uğur getirdiğine inanılıyor. Opal, enerjiyi canlandıran ve yaşama sevincini artıran bir taş olarak kabul edilir. Aşkı ve tutkuyu sembolize ettiğine inanılır, romantizmi artırır. Duygusal iyileşme sürecine iyi gelir.

Aventurin

Şans taşı olarak bilinen aventurin taşının, zenginliği çektiğine inanılıyor. Stresi azaltıp, zihni yatıştırmada etkili olduğu bilinir. Bu taş, finansal açıdan daha iyi konuma gelmek adına kullanılır. Bazı inançlara göre de, öz saygıyı artırabilir ve kişinin kendine olan güveninin gelişmesine katkıda bulunabilir.

Burası bir istiridyenin kendi deneyimlerini, hobilerini,sitemlerini,mutluluklarını… paylaştığı bir web sitesi. Bu istiridye sizlerin her gün gördüğü, sizlere hizmet eden bir sağlık çalışanı. Günün yorgunluğunu, stresini bir kahve eşliğinde atmak adına burada

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir